Službene internet stranice Općine Jakšić

Četvrtak, 02 Svibanj 2024 09:49

VolonTIrajmo, kreirAJMO! na Biciklijadi u Zarilcu: Povezivanje zajednice kroz volontiranje

Hrvatsko žensko društvo Pleternica nositelj je programa “VolonTIrajmo, kreirAJMO!”, ostvarenog u partnerstvu s Gradom Pleternica, Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Općinom Jakšić, Osnovnom školom Mladost Jakšić te Osnovnom školom fra Kaje Adžića Pleternica.

Ukupna vrijednost programa je 9 tisuća eura, a financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Cilj programa je promoviranje i razvoj volonterstva osnivanjem Lokalnog volonterskog centra.

U središtu ovog programa je angažiranje lokalne zajednice kroz raznolike volonterske aktivnosti, ali i promocija na lokalnim događanjima kao što je biciklijada u Zarilcu održana proteklog tjedna gdje su sudionici biciklijade imali priliku informirati se o volonterskim mogućnostima te se upisati u bazu volontera.

Program pruža i konkretne usluge zajednici kao što je prijevoz starijih osoba iz Općine Jakšić i Grada Pleternice k liječniku. Tijekom volonterskih akcija, omogućeno je i besplatno mjerenje krvnog tlaka i razine glukoze u krvi, a osim toga organizirane su donacijske akcije za obitelji u potrebi kroz prikupljanje sredstva za Uskrs i Božić.


Pozitivna podrška Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike ključna je za dugoročni uspjeh ovakvih volonterskih centara diljem Hrvatske. Kroz kontinuiranu potporu i promicanje volontiranja na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini, Ministarstvo pridonosi rastu broja volontera i volonterskih sati u društvu.

Uključite se i vi u volonterske aktivnosti kako biste zajedno s nama izgradili bolju budućnost za sve.

Ovaj program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Sadržaj ovog članka u isključivoj je odgovornosti Udruge i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

bicikli logo

Korisni linkovi

Župa sv. Barbare Jakšić

Župa Sv. Barbare

Dječji vrtić Jakšić

Dječji vrtić Jakšić

Osnovna škola Mladost

Osnovna škola Mladost

Požeško-slavonska županija

Požeško-slavonska županija