Službene internet stranice Općine Jakšić

Utorak, 03 Kolovoz 2021 12:50

Institut za javne financije uputio priznanje i čestitku načelniku Ivici Kovačeviću za transparentnost Proračuna

Institut za javne financije predstavio je 5. srpnja 2021. godine rezultate najnovijeg istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina. Istraživanjem je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj. Istraživanjem se željelo utvrditi količinu i pravovremenost objavljenih dokumenata, te kvalitetu službenih internetskih stranica lokalnih jedinica u razdoblju od studenog 2020. do travnja 2021. godine, a to su: godišnje izvršenje proračuna za 2019. godinu; polugodišnje izvršenje proračuna za 2020. godinu; prijedlog proračuna za 2021. godinu; izglasani proračun za 2021. godinu i proračun za građane za 2021. godinu.

Promatrala se dostupnost pet proračunskih dokumenata, a razina otvorenosti mogla se kretati od 0 do 5. Općina Jakšić osvojila je maksimalan broj bodova te osvojio priznanje za transparentnost Proračuna.
Institut za javne financije je javni znanstveni institut, usmjeren na ekonomska, pravna i institucionalna pitanja javnih financija i javnog sektora. U promicanju boljeg i jasnijeg razumijevanja ekonomike javnog sektora, odnosno javnih financija, transparentnosti javnog sektora, odgovornosti vlasti i participacije građana, Institut – pored osnovne znanstvene djelatnosti – redovito objavljuje stručne, nezavisne, popularno pisane analize, stavove i prijedloge kojima ukazuje na neophodne preduvjete za vođenje argumentiranih rasprava pri donošenju ključnih odluka.

Korisni linkovi

Župa sv. Barbare Jakšić

Župa Sv. Barbare

Dječji vrtić Jakšić

Dječji vrtić Jakšić

Osnovna škola Mladost

Osnovna škola Mladost

Požeško-slavonska županija

Požeško-slavonska županija