Petak, 15 Svi 2020 08:40

Otvoreno Reciklažno dvorište u Jakšiću koje započinje s radom u prvim danima mjeseca lipnja

Završnom konferencijom službeno je obilježen završetak svih radova na reciklažnom dvorištu u Jakšiću, koje će se predati na upravljanje registriranoj tvrtki za tu djelatnost požeškom Komunalcu, kako je to zakonom i uređeno.

Ovih dana se očekuje potvrda Ministarstva zaštite okoliša i energetike da je reciklažno dvorište u Jakšiću upisano u očevidnik koji je zahtjev prije nekoliko dana i upućen, nakon dobivanja uporabne dozvole.

Na svečanosti završne konferencije uz domaćina općinskog načelnika Jakšića Ivice Kovačevića i njegovog zamjenika Mile Barišića te zamjenika predsjednika Općinskog vijeća Marija Glavaša bili su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, općinski načelnici Brestovca, Čaglina, Kaptola i Velike, Zdravko Mandić, Dalibor Bardač, Mile Pavičić i Vlado Boban, direktor Komunalca Požega d.o.o. Josip Vitez, mjesni jakšički župnik vlč. Tihomir Bilešić, predstavnici izvođača radova i dr.

Nakon Požege i Pleternice, sukladno preuzetim zakonskim obvezama, kao i želji za kontinuiranim podizanjem standarda življenja, Požeština je dobila treće reciklažno dvorište. Otvoreno u Jakšiću, u prostoru gospodarske zone, na ukupno 2 550 kvadrata, vrijedno 2,64 milijuna kuna, financirano sredstvima Europskog kohezijskog fonda, moderno opremljeno reciklažno dvorište s radom bi trebalo početi u mjesecu lipnju.

Nositelj projekta bila je Općina Jakšić, a ukupna vrijednost radova je 2.642.509,25 kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima EU s 2.148.670,80 kuna, a preostali dio iz proračuna naše općine  493.838,45 kuna.

 

rec dvoriste 02


Općinski načelnik Ivica Kovačević ističe da je ovo samo jedan u nizu projekata koji su realizirani ili se realiziraju ove godine u našoj Općini, a to je dogradnja vatrogasnog doma i vatrogasnog tornja, izgradnja  sustava javne vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda naselja Tekić, izgradnja kolektorskog voda kanalizacije i tlačnog voda s crpnim stanicama naselja Jakšić- Aglomeracija Pleternica, izgradnja cestovne, komunalne i druge infrastrukture Gospodarske zone Jakšić, rekonstrukcija glavnog voda vodovoda u Jakšiću u Osječkoj ulici, izgradnja novog elektro voda u Osječkoj i Kolodvorskoj ulici, izgradnja LED rasvjete u naselju Jakšić II Faza, WI-FI u općini Jakšić, izgradnja prve električne punionice za automobile te obnova kolnika u ulici A. Stepinca i izgradnja nogostupa – zaključio je Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić.

 

rec dvoriste 03