Službene internet stranice Općine Jakšić

Utorak, 24 Ožujak 2020 09:09

Važna obavijest

Dragi naši sugrađani,

Od danas je  na snazi Odluka  Stožera civilne zaštite RH  koja se tiče svih nas, Odluka o napuštanju mjesta prebivališta. Odluka je stupila na snagu od ponoći odnosno od 24. ožujka 2020. godine.

Bilo je dosta vaših upita i nedoumica oko navedene Odluke te u kratkim crtama dajemo obrazloženja:

- Svi stanovnici Općine Jakšić (sva naselja)  mogu se kretati unutar područja općine Jakšić. No ne možete ići na primjer
u trgovine u  Požegu, Pleternicu ili Kutjevo.
- Liječnici obiteljske medicine izdaju propusnice za putovanje u vezi liječenja
- Vlasnici tvrtki ili obrta koji imaju djelatnike na radu na području drugih  općina ili gradova moraju napisati  propusnicu da zaposlenici mogu putovati na posao i s posla. Isto tako vlasnici tvrtki i obrta  svoju robu mogu voziti i izdaju sami sebi propusnicu ovjerenu potpisom pečatom .
- Općinski stožer civilne zaštite izdaje propusnice (načelnik stožera Mile Barišić) telefon: 315 514, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za slučajeve iz članka 2. točke E ove odluke za pružanje skrbi djeci i starijim osobama, kupnje hrane ili osnovnih potrepština. Propusnice se izdaju u vremenu od 8:00-14:30 sati u Općinskoj upravi.

Stožer civilne zaštite Općine Jakšić provodi odluke Stožera CZ RH te ne može izdavati neke druge mjere, ne može utjecati na početak rada trgovina ili pekara.

Apeliramo na osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije da istu poštuje.

Općina Jakšić

Korisni linkovi

Župa sv. Barbare Jakšić

Župa Sv. Barbare

Dječji vrtić Jakšić

Dječji vrtić Jakšić

Osnovna škola Mladost

Osnovna škola Mladost

Požeško-slavonska županija

Požeško-slavonska županija