Službene internet stranice Općine Jakšić

Ponedjeljak, 23 Ožujak 2020 13:23

Obavijest građanima

Odluka  Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 21.03.2020. u kojoj se definira kretanje na javnim površinama obavještavamo vas kako je :

- za provođenje mjera kretanja na javnim površinama (parkovi, šetnice, sportska tereni, dječja  igrališta, sportski ribnjaci, mjesni domovi i drugi javni prostori) iz  gore navedene odluke, glavna snaga stožerima su policijski službenici koji će upozoravati građane i upućivati iste na samozaštitno ponašanje i pridržavanje naloženih mjera.
- radi provođenja mjera svi stožeri civilne zaštite dužni su organizirati ispomoć policijskim službenicima na način da odmah uključe operativne snage civilne zaštite, (vatrogastvo i HGSS) tako da isti patroliraju naseljenim mjestima te prilikom uočavanja građana koji se ne pridržavaju mjera, iste upozore, a nakon njihovog upozorenja ukoliko se isti ogluše o upozorenje, o tome obavijeste policiju.
- pripadnici civilne zaštite i operativnih snaga CZ, (vatrogastvo i HGSS), prilikom postupanja, moraju biti u službenim odorama ili sa vidno istaknutim obilježjima CZ.

DVD Jakšić za područje Općine Jakšić provodi patroliranje po naseljima te će upozoravati građane koji se ne pridržavaju mjera zabrane okupljanja na javnim površinama (parkovi, šetnice, sportska tereni, dječja  igrališta, sportski ribnjaci, mjesni domovi i drugi javni prostori).

Upozorit će ih , ukoliko se ogluše o upozorenje, o tome će obavijestiti policiju, (kazna za prekršitelje je od 8.000,00 kn na više).

Stožer CZ Općine Jakšić

Korisni linkovi

Župa sv. Barbare Jakšić

Župa Sv. Barbare

Dječji vrtić Jakšić

Dječji vrtić Jakšić

Osnovna škola Mladost

Osnovna škola Mladost

Požeško-slavonska županija

Požeško-slavonska županija