×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Četvrtak, 15 Prosinac 2011 00:00

Gradnja dječjeg vrtića

Na Dan Općine blagoslovljeni su temelji za gradnju Dječjeg vrtića u Jakšiću. Nakon dugogodišnjeg iščekivanja započela je gradnje kapitalnog objekta za sve građane općine Jakšić. Izvođača radova tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. iz Požege, izabran je postupkom javne nabave,  sklopljen je Okvirni sporazum na vrijednost 5,72 mil. kuna. 
 
U ovoj godini će se izvršiti radovi u vrijednosti 500.000 kuna, a nastavak radova slijedi u proljeće 2012. godine. Dječji vrtić, građevina za djecu predškolskog uzrasta, smještena je na parceli površine 5.586  m² i to kao prizemna slobodnostojeća građevina tlocrtne bruto površine 812 m².
 
Građevina ima jednu etažu izvedenu u istom nivou za smještaj tri odgojne skupine u dobi od 3-7 godina. Svaka odgojna skupina ima dnevni boravak, garderobu, sanitarije i terasu preko koje se dolazi na dječje igralište ispred zgrade. Dječji vrtić ima i gospodarski dio u kojemu su smještene prostorije za pripremu hrane, prostorije za pranje i sušenje rublja, sanitarije za zaposlenike i prostorija za čistačicu, zatim prostorije za osoblje i  odgajatelje. Građevina zadovoljava sve europske standarde nesmetanog pristupa i kretanje osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti.
 
Ukupna neto površina Dječjeg vrtića je 624,25 m². Kolni pristup građevini je preko prilaza javne prometne površine na južnoj strani (odvojak Ulice Stjepana Radića). Na parceli uz građevinu je smješteno 8 parkirnih mjesta, dječje igralištem 900 m² s raznim igralima, kućicom i klupama za dnevnu igru djece te 2.800 m² zelene površine.