×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Utorak, 02 Rujan 2014 00:00

Izgradnja kanalizacijske mreže Treštanovci

Općina Jakšić ovaj  kapitalni projekt financira sredstvima  IPARD program, Mjera 301.S Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, nositeljemIPARD programa, potpisan je Ugovor o dodjeli sredstava u iznosu 2.865.637,20 bez PDV-a. Iznos potpore iz IPARD programa iznosi 100% od ukupnog iznosa prihvatljivog ulaganja.

Radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u Treštanovcima izvode se prema planu, te se očekuje završetak radova do kraja godine. Naselje Treštanovci prema popisu stanovništva 2011. godine ima 252 stanovnika u 112 domaćinstava, koji s nestrpljenjem očekuju završetak gradnje i mogučnost priključenja.

Ukupna duljina kanalizacijske mreže je 3250 metara koja se spaja  na kanalizacijski sustav naselja Eminovci i njihov biopročistač. Kanalizacija je kombinacija gravitacijskog i tlačnog sustava s jednom crpnom stanicom.
Postupkom javne nabave izabran je najpovoljniji ponuditelj, Brodska Posavina d.d. iz Slavonskog Broda. Planira se ishoditi uporabnu dozvolu do kraja 2014. godine