Službene internet stranice Općine Jakšić

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Utorak, 27 Travanj 2010 09:13

Priopćenje Udruga općina RH

Priopćenje Udruga općina RHUdruga općina RH kao legitimni predstavnik hrvatskih općina zahtijeva osnivanje koordinacijskog tijela odgovornog za izradu plana teritorijalne reforme Hrvatske, a tražit će nastavak dosadašnjeg procesa fiskalne i funkcionalne decentralizacije  državne uprave.  Također, Udruga općina traži službeno očitovanje Ministarstva uprave i Ministarstva financija o Zakonu o plaćama u lokalnoj i regionalnoj samoupravi dostavljenom prije mjesec dana, jer su dodatna objašnjenja nužna za primjenu propisa u jedinicama lokalne samouprave.

Ove energične zaključke donijelo je 80 općinskih načelnika iz Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije na svom susretu u općini Jakšić u utorak 13. travnja 2010. godine, održanom na temu ''Teritorijalni preustroj Republike Hrvatske – uloga Udruge općina''. 

Odlučeno je i da će se Udruga općina zalagati za osiguranje dovoljno dugog prijelaznog razdoblje za prilagodbu novoj teritorijalnoj reformi bez naglih ukidanja pojedinih općina, te uz odgovarajuće poticaje.

Prisutne su pozdravili župan Požeško-slavonske županije Marijan Aladrović i domaćin, načelnik općne Jakšić Ivica Kovačević. Predsjednik Udruge općina Đuro Bukvić predstavio je dosadašnje aktivnosti Udruge općina u vezi s najavljenom reformom lokalne samouprave, a koordinator Udruge općina Mladen Ivanović predstavio je iskustva teritorijalnog preustroja u nekoliko europskih država.

Sljedeći susret općinskih načelnika na temu teritorijalnog preustroja RH održati će se u Jasenicama, 21. travnja 2010.

Dodatne informacije:

Mladen Ivanović, koordinator Udruge općina
Mob: 091/506-7909

Korisni linkovi

Župa sv. Barbare Jakšić

Župa Sv. Barbare

Dječji vrtić Jakšić

Dječji vrtić Jakšić

Osnovna škola Mladost

Osnovna škola Mladost

Požeško-slavonska županija

Požeško-slavonska županija