Službene internet stranice Općine Jakšić

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Srijeda, 09 Prosinac 2009 01:00

Dan općine Jakšić

Ovogodišnji Dan općine Jakšić, koji se tradicionalno proslavlja na blagdan sv.Barbare, zaštitnice mjesta, ostat će upamćen po otvaranju kapitalne investicije, športske dvorane pri OŠ „Mladost“ Jakšić. Riječ je o projektu koji je godinama stajao nedovršen, s promjenama u Požeško-slavonskoj županiji stvorile su se pretpostavke za dovršetak dvorane koja je konačno dobila uporabnu dozvolu, na najveću radost jakšićana.

Govoreći pred okupljenima na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća Jakšića, općinski načelnik Ivica Kovačević istaknuo i zahvalio se  onima koji su pomogli dovršenju i otvaranju školske-sportske dvorane te na realizaciji  drugih kapitalnih projekata općine Jakšić, poseb.

Završena je gradnja sustava odvodnje otpadnih voda s pročistačem u naseljima Radnovac i Rajsavac, projekt investiran sredstvima EIB II i Općine, ukupna investicija iznosi 4,7 milijuna kuna + PDV.

U suradnji s Hrvatskim cestama izvršena je rekonstrukcija ceste D-51 na ulazu u naselje Jakšić sa zapadne strane u vrijednosti oko 4,6 milijuna kuna, radove su uspješno izveli Osijek-koteks d.d. i Velički kamen d.o.o.

- Zahvaljujem se našim saborskim zastupnicima, Franji Luciću i Davoru Huški, požeško-slavonskom županu Marijanu Aladroviću, državnim ministarstvima i fondovima, posebno Ministarstvu regionalnoga razvoja šumarstva i vodnog gospodarstva, te javnim poduzećima koji su nam uvelike pomogli - istaknuo je načelnik Kovačević, uz kojega su na svečanoj sjednici bili i njegov zamjenik Slavko Jaroš te Marko Ćališ, predsjednik Općinskoga vijeća Jakšića.

Okupljenima se na svečanoj sjednici u dvorani Vatrogasnoga doma obratio i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, još jednom naglasivši kako će Županija i dalje pomagati Jakšiću, koliko god to bude u njezinoj mogućnosti.

Jakšićani i gosti položili vijence i zapalili svijeće ispred spomen obilježja poginulima s područja jakšićke općine nakon toga us sudjelovali na svetoj misi koju je u župnoj crkvi sv.Barbare predvodio požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević. Novu sportsku dvoranu pri OŠ „Mladost, uz prigodni program koji su izveli učenici jakšićke škole, brojne su goste pozdravili načelnik Kovačević i župan Aladrović, koji je i otvorio dvoranu vrijednu osam milijuna kuna, te je  biskup msgr. dr. Antun Škvorčević obavio blagoslov.

Korisni linkovi

Župa sv. Barbare Jakšić

Župa Sv. Barbare

Dječji vrtić Jakšić

Dječji vrtić Jakšić

Osnovna škola Mladost

Osnovna škola Mladost

Požeško-slavonska županija

Požeško-slavonska županija