Četvrtak, 03 Svi 2018 11:54

Projektom „Zdravlje iz našeg vrta“ Dječji vrtić Jakšić osvojio financiranje na natječaju „Radost života“ Uniqa osiguranja

Dječji vrtić Jakšić  već više od godinu dana radi na raznim ekološkim projektima. S obzirom na okolinu u kojoj se vrtić nalazi i na prostorne mogućnosti, krenuli su sa sadnjom vrta i voćnjaka, te izradom plastenika i sustava za navodnjavanje.

U vrtu uzgajaju razno povrće ( mrkvu, salatu, blitvu, špinat, tikvice, rajčice, papriku… ), a u voćnjak su posadili višnje, trešnje, maline, kupine, aroniju...

Ono što Dječji vrtić Jakšić ovim projektom želi postići je da djeca kroz igru i razne radionice zavole i prihvate zdravu prehranu kao novi način života. Edukacijama i radionicama će postići da i roditelji aktivno sudjeluju u životu vrtića i djeci približe zdrave namirnice na način koji ona mogu razumjeti. Djeca će steći radne navike i naučiti biti ekološki odgovorni. Sve što su uzgojili će i konzumirati, te će prihvatiti voće i povrće i steći zdrave navike prehrane.

Od ukupno 783 projekata, prijavljenih na „Radost života“ 2018. godine, odabrano je 19 projekata koje će financijski podržati. Na natječaj su se mogli prijaviti vrtići, osnovne i srednje škole te neprofitne udruge i ustanove.

Dječji vrtić Jakšić je jedan od ukupno tri izabrana na području cijele Hrvatske.